Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردبیر روزنامه رای الیوم با اشاره به تلاش آمریکا برای تمرکز به اقدامات چین و روسیه پس از خروج افغانستان، از آنکارا برای گرفتن جای واشنگتن در این کشور انتقاد کرد.

قدس آنلاین: عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم، در تحلیل هفتگی خود به تصمیم آمریکا برای خارج کردن همه آتشبارهای موشکی پاتریوت و تاد از عربستان سعودی، کویت، اردن و عراق و نیز خارج کردن نیروهای این کشور از افغانستان پرداخت و هدف آن را تمرکز بر ائتلاف روسیه و چین دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: آمریکا پس از ۲۰ سال و صرف هزینه سنگین ۲ تریلیون دلاری و از دست دادن بیش از ۳ هزار نظامی خود و زخمی شدن بیش از ۲۵ هزار نفر تصمیم گرفت پرچم سفید را بلند کند و راه فرار از افغانستان در پیش بگیرد. اما چرا؟ چون آمریکا می‌خواهد توجه خود را بر جنوب شرق آسیا و ائتلاف چین و روسیه متمرکز کند.

سردبیر رای الیوم در ادامه به موضوع اصلی سخنان خود در این تحلیل هفتگی پرداخت و گفت: سامانه موشکی تاد در اصل برای مقابله با موشک‌های راهبردی روسیه است که قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای هستند و آمریکا این سامانه را در زمان دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق خود، در عربستان سعودی مستقر کرد، زیرا می‌خواست پول آن را بگیرد و این سامانه را در عربستان مستقر کرد تا به آن‌ها برای مقابله با موشک‌های حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) اطمینان خاطر بدهد و تا جای امکان پول بیشتری از آن‌ها بگیرد. اما موشک‌های حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) مناطق مختلف عربستان و شاهرگ تاسیسات نفتی این کشور را هدف قرار داد و حتی به ریاض هم رسید و سامانه موشکی آمریکا در مقابله با موشک‌های حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) ناکام ماند و شکست خورد، زیرا آنچه درباره قدرت این موشک‌ها گفته می‌شد دروغی بیش نبود.

عطوان در ادامه افزود: الان جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، فهمیده که در خاورمیانه شکست خورده است به همین سبب تصمیم به انتقال این سامانه‌ها گرفته است. آن‌ها که تا دیروز حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) را تروریست می‌نامیدند اکنون آن‌ها را به رسمیت می‌شناسند و می‌گویند حوثی‌ها یکی از گروه‌های اصلی جامعه یمن هستند. تیم لیندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن، اعلام کرد «حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) بخش اساسی روند سیاسی در یمن هستند و ما آن‌ها را به رسمیت می‌شناسیم». اما حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) چه واکنشی نشان دادند؟ گفتند ما نیازی نداریم که شما ما را به رسمیت بشناسید و قانونی بدانید. ما پیروز هستیم. ما شش سال مقاومت کردیم و الان پیروز شدیم، نه شما را می‌خواهیم و نه به رسمیت شناختن شما را. چرا آمریکا به دیگران مشروعیت می‌دهد؟

او گفت: این آمریکا خودش همه مشروعیت‌ها را از بین می‌برد و مثلا طالبان را تروریست می‌داند و سپس با آن مذاکره می‌کند و هر امتیازی می‌خواهند به آن‌ها می‌دهد. آمریکا می‌خواهد منطقه را ترک کند، اما نمایندگان خود را در منطقه بگذارد. نماینده این کشور در افغانستان هم ترکیه است. آقای رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، تو از سیاست‌های اشتباه خودت عبرت نگرفتی؟ مهمترین بند نشست‌های برلین درباره لیبی اخراج نیروهای بیگانه و مزدور است که شما (ترکیه) آن‌ها را به لیبی اعزام کردید، حالا می‌خواهید امنیت فرودگاه کابل را بر عهده بگیرد.

سردبیر روزنامه رای الیوم در ادامه سخنانش افزود: این دامی است که برای ترکیه پهن شده است. چرا می‌خواهید نماینده آمریکا در افغانستان باشید؟ شما که به سبب خرید موشک از روسیه با آمریکا اختلاف دارید. چرا به آمریکا خدمت می‌کنید؟ یا پاکستان به شما اجازه می‌دهد بیایید و در افغانستان نفوذ کنید و از مسئله طایفه‌ای و مذهبی و شیعه و سنی بهره برداری کنید؟ این مسئله دیگر جواب نمی‌دهد. چه کسی نماینده آمریکا در خلیج (فارس) خواهد بود؟ آیا می‌خواهد اسرائیل را نماینده خودش در خلیج (فارس) کند و سامانه گنبد آهنین را به جای سامانه پاتریوت مستقر کند. گنبد آهنین که در مقابل موشک‌های حماس هم کاری از پیش نبرد. حالا مثلا اسرائیل می‌خواهد بیاید و از عربستان و امارات و بحرین حمایت کند.

آمریکا از ائتلاف روسیه و چین هراس دارد. دیدار اخیر بایدن و پوتین در ژنو شکست خورد. هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا ائتلاف روسیه و چین را بزرگترین خطر برای غرب دانست و این را به ترامپ گفت و اکنون هم به بایدن گفته است به همین سبب آمریکا همه توجه خود را بر این مسئله متمرکز کرده است.

سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم در ادامه قبل از پرداختن به این موضوعات به کشته شدن نزار بنات، فعال سیاسی فلسطینی، به دست نیروهای امنیتی فلسطینی، اشاره کرد و گفت: نیروهای امنیتی فلسطین نه تنها از هرگونه تحرک و قیام علیه رژیم اشغالگر جلوگیری می‌کنند بلکه روزنامه‌نگاران و خبرنگاران را نیز به قتل می‌رسانند. نزار بنات انسان مسالمت‌جویی بود که وقتی ویدئوهای او را می‌بینید متوجه می‌شوید انسانی صادق است و از صمیم قلب سخن می‌گوید و مخالف تشکیلات خودگردان فلسطین و پیمان اسلو است. چرا ساعت سه صبح با آن همه نیروی مسلح برای بازداشت وی می‌روند و پس از ساعتی او را به قتل می‌رسانند و جسد وی را تحویل می‌دهند؟ این برای تشکیلات خودگردان ننگ نیست؟ واقعا زشت است. پس از پیروزی بزرگ مقاومت غزه که همه محاسبات اسرائیل را به هم ریخت، شما یک انسان بی‌گناه را اینگونه می‌کشید؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عبدالباری عطوان آمریکا روسیه چین افغانستان جنبش انصارالله یمن ائتلاف روسیه و چین سردبیر روزنامه رای الیوم حوثی ها موشک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۴۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و ششمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه هدف کشورهای ناتو از رزمایش «مدافع ثابت‌قدم» آمادگی برای تقابل با روسیه است، گفت ادعای ناتو مبنی بر حمله ترکیبی روسیه علیه اعضای این ائتلاف تلاشی است برای توجیه نظامی‌گری اعضای ناتو.

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت رزمایش بزرگ «مدافع ثابت‌قدم» ناتو نشان می‌دهد این ائتلاف نظامی در تدارک یک «مناقشه احتمالی» با روسیه است.

این رزمایش بزرگ ناتو از ژانویه ۲۰۲۴ آغاز شده و تا پایان ماه میلادی جاری ادامه خواهد داشت. این رزمایش با حضور بیش از ۹۰ هزار سرباز از تمامی ۳۲ کشور عضو ناتو برگزار شده و هدف آن آزمودن آمادگی نیروهای این ائتلاف در یک تقابل احتمالی با کشوری «تقریباً هم‌قدرت» ناتو است.

زاخارووا در پیامی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، نوشت: «ناتو اکنون در نزدیکی مرزهای روسیه در حال برگزاری بزرگ‌ترین رزمایش خود از زمان جنگ سرد است. بر اساس سناریوی ناتو، آن‌ها از تمامی ابزارهای خود شامل سلاح‌های متعارف و ترکیبی استفاده می‌کنند و در حال تمرین عملیات مشترک علیه روسیه هستند.»

زاخارووا ادامه داد: «باید اعتراف کنیم که کشورهای عضو ناتو واقعاً در تدارک یک مناقشه احتمالی با ما هستند و مقامات عالی‌رتبه این ائتلاف هم به‌صورت علنی درباره آن صحبت می‌کنند.»

این دیپلمات روس گفت کشورهای ناتو با متهم‌ کردن روسیه به انجام حملات ترکیبی علیه اعضای ناتو، سعی دارند جوامع اروپایی و آمریکایی را فریب داده و توجه آن‌ها را از اقدامات کشورهای عضو این ائتلاف منحرف کنند.

هفته گذشته شورای آتلانتیک شمالی بیانیه‌ای صادر کرد که در آن روسیه را به انجام حملات ترکیبی علیه کشورهای عضو ناتو متهم کرده بود.

 زاخارووا در واکنش به این ادعا گفت: «ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) و رهبرانش کاری را می‌کنند که در آن خبره هستند، یعنی اشاعه اطلاعات نادرست و افزایش سطح روس‌هراسی.»

 بر اساس بیانیه‌ای که وزارت خارجه روسیه از زاخارووا منتشر کرده، هدف ناتو و سردمدارانش از این قبیل اقدامات توجیه نظامی‌گری و بودجه‌های نظامی هنگفتی است که اعضای این ائتلاف تصویب کرده‌اند.

مقام اطلاعاتی اوکراین: اوضاع در خط مقدم از زمان آغاز جنگ هم سخت‌تر است

یک مقام اطلاعاتی ارتش اوکراین اوضاع کنونی در خط مقدم نبرد با روسیه را از زمان آغاز جنگ هم سخت‌تر توصیف کرد.

 «وادیم اسکی‌بیتسکی» جانشین سازمان اطلاعات نظامی اوکراین می‌گوید اوضاع در خطوط مقدم نبرد با روسیه حتی از زمان آغاز جنگ در فوریه سال ۲۰۲۲ هم دشوارتر است و حتی ممکن است بدتر از این هم شود.

این مقام اطلاعاتی اوکراین در مصاحبه با نشریه انگلیسی اکونومیست مدعی شد «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه به ارتش این کشور دستور داده پیش از جشن‌های «روز پیروزی» بر آلمان نازی در نهم می (۲۰ اردیبهشت) و یا قبل از سفر او به چین در هفته پس از آن، دستاورد میدانی داشته باشند.

اسکی‌بیتسکی در این مصاحبه گفت: «مشکل ما بسیار ساده است، ما سلاح نداریم. ما از قبل می‌دانستیم که ماه‌های آوریل و می زمان سختی برای ما خواهد بود».

این مقام وزارت دفاع اوکراین گفت او راهی را برای اوکراین متصور نیست که بتواند به‌تنهایی در میدان نبرد با روسیه پیروز شود.

او همچنین گفت حتی اگر اوکراین بتواند روسیه را به سمت مرزهای ۱۹۹۱ عقب براند، در این صورت هم جنگ به پایان نمی‌رسد.

اسکی‌بیتسکی معتقد است راه پایان این‌گونه جنگ‌ها، مذاکره است و در حال حاضر هر ۲ طرف در تلاش هستند تا پیش از برگزاری گفت‌وگوهای بالقوه آتی، «مطلوب‌ترین موضع» را اتخاذ کنند.

این مقام اوکراین در ادامه پیش‌بینی کرد که «مذاکرات معنادار» میان مسکو و کی‌یف تا پیش از نیمه دوم سال ۲۰۲۵ آغاز نمی‌شود.

اسکی‌بیتسکی درباره اوضاع میدانی هم گفت: «ارتش روسیه دیگر مانند سال ۲۰۲۲ نیست و حالا مانند یک پیکره واحد و با یک برنامه مشخص و تحت فرماندهی واحد عمل می‌کند».

مقام اطلاعاتی اوکراین همچنین گفت روسیه در حال تدارک برای یک حمله در مناطق خارکیف و سومی در شرق این کشور است.

او پیش‌بینی کرد حمله اصلی به این ۲ منطقه اواخر ماه جاری میلادی و یا ماه آینده آغاز شود.

اسکی‌بیتسکی شمار نظامیان روس که در عملیات نظامی در اوکراین شرکت می‌کنند را هم ۵۱۴ هزار نفر عنوان کرد.

افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین

یک روزنامه انگلیسی نوشت دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین به صورت مسالمت‌آمیز طرح مفصلی دارد، اما تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.

روزنامه تایمز مدعی شد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا طرحی مفصل برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه اوکراین دارد؛ اما قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.

یک منبع نزدیک به ترامپ که نخواست نامش فاش شود، به روزنامه تایمز گفت: (ترامپ) یک طرح دارد اما نمی‌خواهد درباره آن با شبکه‌های خبری صحبت کند، چون در آن صورت دیگر نمی‌تواند از آن استفاده کند.

به گفته این منبع، ترامپ قصد دارد برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، پایان بخشیدن به جنگ اوکراین را در فهرست وعده‌های اصلی خود قرار دهد.

این گزارش در حالی منتشر شده که ترامپ بارها گفته است در صورت پیروزی در انتخابات می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن این جنگ را تمام کند. او همچنین در اواخر ماه میلادی گذشته گفت در صورت پیروزی در انتخابات تنها زمانی حاضر به حمایت از اوکراین خواهد شد که اروپا هم در این حمایت شریک باشد.

این روزنامه همچنین به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات حداقل بودجه نظامی لازم برای کشورهای عضو ناتو را از ۲ درصد به سه درصد افزایش دهد.

منابع نزدیک به ترامپ باور دارند به نظر می‌رسد ترامپ این ایده را در پی گفت‌وگو با «آندژی دودا»، رئیس‌جمهور لهستان پرورده باشد. دودا نیز پیش‌تر خواستار افزایش چشمگیر در بودجه دفاعی ناتو شده بود و انتظار می‌رود در اجلاس آتی سران ناتو آن را مطرح کند.

دیگر خبرها

  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه
  • نشریه تایم: حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد
  • جنگ هیبریدی روسیه با اروپا
  • سنتکام:۳ پهپاد حوثی ها را نابود کردیم
  • (عکس) اهتزاز پرچم ایران در یکی از دانشگاه‌های آمریکا
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا + فیلم
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا