Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@22:40:07 GMT

پرچم پنج‌ستاره و سرخ چین به ماه رسید

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۷۸۳۳

پرچم پنج‌ستاره و سرخ چین به ماه رسید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ای‌اف‌پی، کاوشگر چانگ‌ای‌۵ چین که با الهام از الهه اساطیری ماه در اسطوره‌شناسی چینی نامگذاری شده، تصاویر کاشته شدن پرچم پنج‌ستاره را روی ماه گرفت و به دنیا مخابره کرد. این کاوشگر روز پنجشنبه پس از پایان ماموریت خود، از روی ماه سمت زمین روانه شد.

قرار است چانگ‌ای‌۵ حدود دو کیلوگرم از خاک و صخره‌های ماه را با خود به زمین بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نخستین بار در چهار دهه اخیر است که دانشمندان می‌توانند روی خاک و سنگ ماه آزمایش کنند. چین میلیاردها دلار در برنامه فضایی هزینه کرده و امیدوار است سال ۲۰۲۲ ایستگاه فضایی خود را راه‌اندازی کند و در گام پایانی فضانوردانش را به پیاده‌روی روی سطح ماه بفرستد.

کاوشگر چینی از استان جنوبی هاینان به فضا پرتاب شد و پس از پایان ماموریت و بلند شدن از سطح ماه، در مدار قرار گرفت. اداره ملی فضا لحظه به لحظه برنامه چانگ‌ای‌۵ را از زمین زیر نظر داشت. آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی نمونه‌های خاک و سنگ ماه را به زمین آورده بودند و اقدام چین نخستین ماموریت مشابه پس از ماموریت لونا ۲۴ شوروی در ۱۹۷۶ است.

نخستین پرچمی که روی سطح بدون باد ماه کاشته شد، سال ۱۹۶۹ در ماموریت آپولو ۱۱ آمریکا بود. آمریکایی‌ها تا سال ۱۹۷۲ پنج پرچم دیگر ایالات متحده را هم روی ماه به اهتزاز درآوردند.

کد خبر 570173 برچسب‌ها چین فضاپیما - کاوشگر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: چین فضاپیما کاوشگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۷۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز دور جدید اکتشافات چین در نیمه پنهان ماه

چین فضاپیمای ماموریت رباتیک خود را به سمت نیمه پنهان پرتاب کرده و این فضاپیما قرار است نمونه‌هایی را از سطح ماه جمع‌آوری کند و به زمین بازگرداند.

به گزارش ایسنا، یک موشک لانگ مارس ۵ حامل فضاپیمای ماموریت بازگشت نمونه چانگ‌ای ۶ امروز در ساعت ۱۳ به سمت ماه پرتاب شد. این ماموریت از مرکز پرتاب ماهواره ونچانگ (Wenchang) چین در استان هاینان (Hainan) پرتاب شد.

به نقل از اسپیس، چانگ‌ای ۶ (Chang'e ۶) در طول ماموریت ۵۳ روزه به جمع‌آوری نمونه از ماه خواهد پرداخت. این ماموریت شامل چهار قطعه سخت‌افزاری مختلف از جمله یک مدارگرد ماه، یک فرودگر ماه، یک فضاپیمای صعودکننده و یک ماژول ورود مجدد است.

ابتدا مدارگرد ماه به مدار ماه می‌رسد و وارد مدار می‌شود. از آنجا فرودگر و صعودکننده را روی سطح ما می‌فرستد.

فرودگر رباتیک یک دهانه برخوردی بزرگ در سمت پنهان ماه به نام حوضه آپولو را تحت نظر دارد و تلاش خواهد کرد تا ۴.۴ پوند (دو کیلوگرم) از مواد ماه را جمع‌آوری کند.

پس از جمع‌آوری نمونه‌ها، آنها به وسیله نقلیه صعود منتقل می‌شوند و سپس به سمت مدارگرد پرتاب می‌شوند. پس از اتصال نمونه‌ها به مدارگرد، فضاپیما سفر خود را به سمت زمین آغاز خواهد کرد.

اگر این نمونه‌ها با موفقیت بازگردانده و جمع‌آوری شوند، اولین نگاه اجمالی زمین به مواد بکر ماه از سمت دور ماه فراهم خواهد شد که به یافتن پاسخی برای سؤالات مربوط به تاریخچه منظومه شمسی و تکامل ماه کمک می‌کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی
  • سفر فضاپیمای چینی به قسمت دوردست ماه آغاز شد
  • پرتاب نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه
  • پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه
  • نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه پرتاب شد
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • آغاز دور جدید اکتشافات چین در نیمه پنهان ماه
  • کاوشگر ماه چین به سمت پنهان قمر می‌رود